Hakkımda

 

Gayem Köprücü, MS, CCC-SLP

Gayem Köprücü, dünya üzerinde verilen sağlık hizmetleri arasında rehabilitasyon hizmetlerinin en yeni ve en az yaygınlaşmış alan olduğunu, bunlar arasında özellikle dil-konuşma-yutma bozuklukları alanında ülkemizde yapılan çalışmaların yetersizliğini üniversite yıllarında fark edip bu konuda hizmet verme kararı almıştır. Bu kararla Amerika Birleşik Devletleri’ ne Dil ve Konuşma Patolojisi eğitimi almaya gitmiş, 2004 yılında eğitimini bitirir bitirmez ülkesine dönmüştür ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’ ndaki 9 yıllık çalışması sürecinde her gün eğitimi, donanımı ve deneyimi zenginleşmiştir. 2004’ten bu yana yüzlerce ses hastalığı, gırtlak kanseri, yutma bozukluğu, kekemelik, inmeye ya da kafa travmasına bağlı afazi ve diğer konuşma problemleri, damak-dudak yarığı, artikülasyon bozukluğu, dil gelişim problemi, konuşma apraksisi problemi olan bireyle çalışmıştır. “Bir daha dünyaya gelsem yine bu işi yapardım” diyecek kadar sevgiyle, gururla ve minnetle çalışmalarını sürdürmektedir…

1995 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda lisans eğitimine başladı. Üniversite eğitiminin 2. yılında Finlandiya DBC Active Spine Care International’ da eğitimlerini aldığı Bel-Boyun Tedavi sistemlerinin Türkiye’deki uygulamalarını başlattı ve 2001 yılına kadar konsültan, eğitici olarak görev yaptı. 2001 yılında lisans eğitimini tamamladı.

2001 yılı Eylül ayında ABD’nin Massachusetts eyaletine, Boston şehrine yerleşti ve Northeastern Üniversitesi’nde Dil ve Konuşma Patolojisi alanında yüksek lisans eğitimine başladı. 2004 yılında yüksek lisans/master derecesi alarak Dil ve Konuşma Patoloğu olarak mezun oldu. Yüksek lisans eğitimi boyunca Northeastern Konuşma – Dil ve İşitme Bozuklukları Kliniği asistanlığını, “Geliştirilmiş olan okur-yazarlık eğitim programının devlet okullarında okuyan ana sınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için etkinliği” başlıklı araştırmada Dr. Therese O’ Neil-Pirozzi, CCC-SLP ve Sue Fine, M.A., CCC-SLP’ ın araştırma asistanlığını yürüttü. Temmuz-Ekim 2003 arasında Massachusetts, Chelmford’ da bulunan The Paul Center adlı kampta, yaşları 7 ile 22 arasında değişen, genetik, gelişimsel ve mental problemleri olan kişilere konuşma ve dil terapisi hizmetleri sağlamak üzere klinisyen olarak görev yaptı. 2003 yılı Eylül-Aralık ayları arasında Massachusetts, Boston’ da, Boston Üniversitesi’ ne bağlı bulunan Boston Medical Center, Depatment of Otolaryngology-Head and Neck Surgery’ de, George Charpied, MS, CCC-SLP’ in süpervizyonu altında, Dr. Gregory Grillone ve Dr. Stanley M. Shapshay ile birlikte ses ve yutma bozukluklarının, baş-boyun tümörlerinin endoskopik ve stroboskopik olarak değerlendirilmesi, hastaların tedavi edilebilmesi için konuşma ve dil terapisi hizmetlerinin sağlanması konularında çalıştı. 2004 yılı Ocak-Mayıs ayları arasında Massachusetts, Boston’ da, bir devlet kuruluşu olup, yetişkinler için bir rehabilitasyon hastanesi olan Lemuel Shattuck Hospital, Physical Medicine and Rehabilitation Services’ da afazi, disfaji/yutma bozuklukları, demans ve kognitif problemler sebebiyle tedavi gören çeşitli yetişkin ve geriatrik hastalara dil ve konuşma terapisi hizmetleri sağlamak üzere klinisyen olarak çalıştı.

2004 yılı Mayıs ayında Türkiye’ye döndükten sona bir yıl süre ile Acıbadem Sağlık Grubu hastanelerinden Acıbadem Bakırköy ve Acıbadem Kadıköy hastanelerinde Dil ve Konuşma Patoloğu olarak görev yaptı. Ekim 2005 – Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı’ nda “uzman” kadrosu ile Dil ve Konuşma Patoloğu olarak çalıştı. Mart 2013 -Aralık 2013 tarihleri arasında Liv Hospital Dil ve Konuşma Bozuklukları Bölümünün kuruluşunu ve klinisyenliğini yaptı. Aralık 2013 – Ağustos 2017 tarihleri arasında Şişli Memorial Hospital, İnme Araştırma ve Rehabilitasyon Ünitesi’ nde, Haziran 2015′ ten bu yana Amerikan Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’ nde, Aralık 2013′ ten bu yana kendi kliniğinde, Dil ve Konuşma Patoloğu olarak görev yapmaktadır. 2014’ten itibaren Bahçeşehir Üniversitesi’ nde İşitme ve Konuşma Bozuklukları dersleri, 2017’den itibaren itibaren Üsküdar Üniversitesi Dil-Konuşma Terapistliği ve Medipol Üniversitesi Dil-Konuşma Terapistliği bölümlerinde “Yutma Bozuklukları” dersleri vermektedir.

Şubat 2008 yılında Prof. Dr. Ferhan Öz’ ün başkanlığında İstanbul, Türkiye’ de Ses-Konuşma-Yutma Bozuklukları Derneği’ ni (SKYBD) kurmuş ve 2014 yılına kadar derneğin Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. SKYBD, American Academy of Otolaryngology Head and Neck Surgery, International Association of Logopedics en Phoniatrics, Türk Kulak-Burun-Boğaz Derneği ile afiliye bir kuruluştur. Gayem Köprücü, Amerikan Konuşma-Dil-İşitme Birliği (American Speech-Language and Hearing Association – ASHA), Dil ve Konuşma Terapistleri Derneği, Avrupa Larengoloji Derneği, Türk Kulak-Burun-Boğaz Derneği, İstanbul Kulak-Burun-Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanları Derneği’ nin üyesidir. 2012 yılında American Speech-Language and Hearing Association Klinik Yeterliliğini almış, o tarihten itibaren Amerika Birleşik Devletleri’ nde de Dil-Konuşma Patoloğu olarak görev yapabilecek yeterliliği kazanmıştır. İstanbul Üniversitesi Sinir Bilim Anabilim Dalı İleri Nörolojik Bilimler Doktora Programı’ nda eğitimine devam etmektedir.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Nulla corrupti assumenda delectus blanditiis odio optio modi reprehenderit, sint excepturi, vero debitis non odit eaque deleniti, tempora nobis ut soluta inventore!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Magni repudiandae sequi placeat ea minus excepturi, minima quam. Quod enim sed nisi itaque error optio nostrum ducimus, sunt, illo, repellendus rerum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Atque quidem eaque autem quisquam et, modi in soluta debitis iste dicta ex ab consequuntur non quas placeat! Itaque a ad, eius.

American Speech-language-hearing AssociationDil ve Konuşma Terapileri DerneğiTürk kulak burun boğaz ve baş boyun cerrahisi derneğiSes konuşma ve yutma bozuklukları derneği